Carrien Dijkstra volgde de opleiding fotografie en audio-visuele vormgeving aan de Academie van beeldende kunsten Rotterdam. Na als freelance fotografe gewerkt te hebben trad zij in 1988 in dienst bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf. Aanvullende opleidingen aan de Media-academie volgden en zij ontwikkelde zich tot een allround cameravrouw. Zowel in meercamera als 1-camera-techniek. Ook ontwikkelde zij specialismes met cranes, remote-controlled camera's en wescam (aerial). Bij DutchView maakte ze de stap naar eerste cameravrouw, waardoor ze in een eerdere fase betrokken wordt bij de ontwikkeling van een programma, de regisseur kan adviseren en waarbij ze leiding geeft aan de cameraploeg. Ook geeft ze opleiding aan aankomende cameramensen.
In 2002 neemt ze ontslag en gaat verder als freelancer. Werkzaam voor alle facilitaire bedrijven, omroepen en producenten. Inzetbaar en bedreven in vele verschillende type producties en verschillende soorten camera's. En een ware specialist op het terrein van remote controlled camera's. Op haar best in complexe producties.
Op alle gebied een betrokken cameravrouw.
Een teamplayer met overzicht in meercamerasituaties.
In 1-camerawerk iemand met oog voor mens en detail. Een cameravrouw die zowel inhoudelijk als regiematig kan meedenken, kan luisteren en het onderwerp voorop stelt.
Aandachtsgebieden: documentaire, muziek, kunst, cultuur, human interest.
In bezit van e-jib en laptop-dolly met rails.

 

 

fotos_normaal.jpg    videos_normaal.jpg